Yritys

 

Kuormalavoja erityisosaamisella

Puutyöliike Pekka Väre Ky on perheyritys, joka valmistaa puisia kuormalavoja ja erilaisia pakkaustuotteita asiakkaan tarpeiden ja mittojen mukaisesti. Tuotantotiloissamme Tammelan Portaassa valmistuu päivittäin reilu 4000 kuormalavaa.

Pystymme tekemään lähes kaikkea pakkaamiseen ja kuljettamiseen vaadittavia puisia ja vanerisia lavoja ja suojia. Oma suunnittelumme mahdollistaa nopeatkin tilaukset ja toimitukset. Yksi vahvuuksistamme on sitoutunut ja osaava henkilökunta. Reilun 20 hengen tiimistämme löytyy ammattimaisten lavanvalmistajien lisäksi rakennusmiehiä, sähköasentajia ja metallimiehiä.

Asiakaskuntamme muodostuu pääosin rakennus-, muovi-, pakkaus- ja paperi- ja elintarviketeollisuuden yrityksistä. Toimintasäteemme on tällä hetkellä noin 200 kilometriä, ja se kattaa koko eteläisen Suomen.

Toimimme SFS-EN ISO 9001:2000 standardiin perustuvan dokumentoidun toimintajärjestelmämme mukaisesti. Yrityksemme johto ja koko henkilöstö on sitoutunut noudattamaan yhteisesti sovittuja toiminnan pelisääntöjä ja kehittämään jatkuvasti toimintaamme.

Tilauksesta tarpeeseen

Puutyöliike Pekka Väreen tarina alkoi vuonna 1972. Pekka Väre työskenteli silloin lasivillaa valmistavan Ahströmin palveluksessa, ja yrityksellä oli haaste kuljettaa tuotteitaan pakattuna. Väre sai idean valmistaa työnantajan tarvitsemat pakkaussuojia. Työtä tehtiin vaimon kanssa päätyön ohessa iltaisin, öisin ja viikonloppuisin aina vuoteen 1983 asti. Sitten tuli eteen tärkeän päätöksen aika: panostaa vai lopettaa?

Puutyöliike Pekka Väre Ky perustettiin vuonna 1983. Tuotantotilat nousivat vuotta myöhemmin Pekka Väreen vanhemmilta ostetun maatilan maille. Ensimmäinen halli oli 500 neliötä, kun nyt tuotanto- ja varastotilaa on yli hehtaarin verran.

Aluksi kokoonpanotyö tehtiin pitkälti käsityönä naulapyssyllä ja raaka-aineen sahaus ja käsittely erilaisilla koneyksiköillä, käsityövaltaisesti sekin. Pahimman laman aikaan vuonna 1993 yrityksessä tehtiin merkittävä automaatioinvestointi. Suuresta riskistä huolimatta hanke onnistui ja yrityksen liikevaihto kaksinkertaistui.

Puutyöliike Pekka Väre alkoi perheyrityksenä ja sellaisena ja jatkaa tänä päivänäkin. Pekka ja Riitta Väreen lisäksi yrityksessä ovat mukana tuotantopäällikkönä toimiva Pasi Väre ja varastopäällikkönä toimiva Veli-Oskari Väre. Yrityksessä on parhaillaan käynnissä hallittu sukupolvenvaihdos.

Hernehuhdantie 247, 31340 Porras | puh. (03) 424 64500 | fax (03) 434 3159